Eind vorige eeuw kwam Eddy naar Nederland. Op Bonaire werkte hij bij de Wereldomroep, maar toen die vestiging werd opgeheven kon hij in Nederland voor France Telecom aan de slag. Hij was zeer trots toen hij voor het Liduinakoor gevraagd werd. Eddy blijkt een heel rustige aangename zanger te zijn.

Tijdens de Romereis in 2001 geniet hij met volle teugen. Als wij een keurig optreden hebben gedaan in de St. Pieter, hebben we een euforische avond bij de nonnen en zingt Eddy een mooi lied in het Papiamento. Daar wordt het plan gesmeed om met het koor naar Bonaire te gaan. We hebben het er met enige regelmaat over maar het is zo’n gek idee dat het lang duurt voordat het tot uitvoering kan worden gebracht.

In 2013 gaan we naar de roots van Eddy. We zingen twee keer in Rincon en twee keer in Kralendijk, waaronder de mis op de woensdagavond, precies op de dag dat Paus Franciscus is gekozen tot nieuwe paus. We varen al snorkelend boven het koraal en de zeeschildpadden. Op de boot wil men wel iets van ons koor horen. Wij zingen wonderschoon op zee en brengen met Alta Trinita Beata een Belgische mevrouw in tranen.

Na Bonaire gaan we weer naar Rome, partners mogen mee en zo genieten Eddy en Esther nu samen van Rome. Het laatste jaar was Eddy al ernstig ziek. Toen de behandelingen ophielden is hij naar Bonaire gegaan.

Begin januari hebben wij een muzikale groet opgenomen en aan Rob Bleijenga meegegeven toen hij op 24 januari naar Bonaire ging, speciaal om Esther en Eddy bij te staan. Een week later is Eddy tijdens onze kooravond gestorven. Op zondag 4 februari heeft het koor met “Blijf Mij Nabij” in het Papiamento Eddy een laatste groet gebracht. Het koor betekende veel voor Eddy maar Eddy betekende ook heel veel voor het koor.