Sinds maart 2020 is Irina Pozdniakova de dirigente van het Liduinakoor.

Irina is in Moskou geboren.

Na haar 10-jarige studie piano aan de Prokoffief Staats Muziek School in Moskou heeft zij zich verder ontwikkeld tot een veelzijdig musicus.

Aan het conservatorium studeerde zij muziekpedagogie, klassieke zang, piano en koordirectie.

Na voltooiing van deze studies vertrok zij naar Zürich om 7 jaar de master classes zang bij Ernst Haeffliger ( o.a. oratorium, cantates van Bach, en Duitse en Franse liederen) te volgen.

In Moskou heeft zij bij de Voronez Staats Opera de rollen van Pauline in Pique Dame, Flora in La Traviata, Cherubino in La Nozze de Figaro, Lubasha in The Tsar’s Bride en Azucena in Il Travatore vertolkt.

Zij werkte bij de Kunstschool Krasnoselskoe in Moskou met kinderen als zang-, muziek- en toneeldocente.

In 1996 is zij in Nederland komen wonen.

Ook hier heeft zij zich als operazangeres laten horen, o.a. als alt-soliste in het Requiem van Verdi o.l.v. Hans Leenders en Hans van der Toorn, bij het Verdiprogramma met Opera Zuid o.l.v. E. Pleyers, de Altrapsodie van Brahms o.l.v. Benno Torenga, en in concerten met de Oeral kozakken o.l.v. Gregor Bak en het Alphens Kozakkenkoor o.l.v. Arakadi Gankin.

Als koordirigent heeft zij met verschillende soorten koren gewerkt o.a. het Strijdliederen koor “Het Geweten” in Rijnsburg, het Gospelkoor in Waddinxveen, het grote projectkoor “Kunst voor het Volk” in Naaldwijk, het Koningkerkkoor in Voorburg en het “Recht door zee” Shantykoor.

Op dit moment werkt zij als repetitor bij het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak.

Daarnaast is zij sinds 2014 verbonden aan de Hoge School Leiden, als pianiste bij de euritmielessen van de Vrije School Pabo.

Als vrijwilliger tenslotte geeft zij muziekles aan de kinderen van de Poesjkin Russische Taal en Kunst School in Leiden.