“Brussel was toen nog een bruisende stad”

Begin mei heeft het Liduinakoor een bijzonder zangweekend in Brussel gehad.

Contact met pastoor Johnny de Mot van de Vlaamse parochie in Brussel bracht ons naar twee kerken. Op zaterdagmiddag hebben we heerlijk kunnen zingen in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Finisterrae.

We maakten kennis met een indrukwekkende, barokke kerk met een prachtige akoestiek: dat zingt zo heerlijk! De kerk was voor de eucharistieviering om 16.30 uur goed gevuld. Agnieszka Chabowska, onze dirigent, zeer content met de prachtige akoestiek, leidde ons fantastisch door de mis van Bruckner. Johan Groen, onze organist, had zich er goed van op de hoogte gesteld wat voor orgel hij zou aantreffen en begeleidde ons fenomenaal.

Na afloop hadden we een heel hartelijk samenzijn met de parochiegemeenschap en maakten we ons op voor een voortreffelijke maaltijd in een visrestaurant.

Zondagochtend waren we al vroeg bij de kerk Onze Lieve Vrouw van Goede Bijstand Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand, ook een mooie, eveneens barokke kerk in de binnenstad. Hier zongen we samen met het koor van de kerk, maar ook apart een aantal “eigen” stukken. In het parochiehuis spraken we naderhand met de enthousiaste gemeenschap die daar, zoals overal, de koffie en de verkoop van spullen voor het goede doel doet. Namens de burgemeester van Den Haag boden we de pastoor het wapenschild van Den Haag aan, met daarop de toevoeging ‘stad van Vrede en Recht’. Hij was oprecht verguld met zijn geschenk.

Het was wederom een succesvol koorweekend!